contact-form-7 ** mfcf7_zl_multiline_files_script ** jquery ** tp-js ** slick ** animejs ** vikteam_scripts ** wpcf7-redirect-script ** wpml-legacy-dropdown-0 ** google-recaptcha ** wpcf7-recaptcha ** wp-block-library || contact-form-7 || mfcf7_zl_button_style || oxygen || slick-css || vikteam-style || slick-theme || extendify-sdk-utility-classes || wpcf7-redirect-script-frontend || wpml-legacy-dropdown-0 || 

Sygeplejerske i Norge

Sygeplejerske i norge

Arbejd som sygeplejerske i Norge

Har du et ønske om at arbejde som sygeplejerske i Norge? Det er populært at rejse til Norge og arbejde som sygeplejerske, og flere end 400 danske sygeplejersker får hvert år en norsk autorisation til at udøve erhvervet som sygeplejerske hos vores nabo mod nord.

Argumenter som højere løn og flere hænder til at varetage opgaverne på de enkelte afdelinger er som oftest blandt årsagerne til, at flere og flere danske sygeplejeuddannede vælger et job i Norge som sygeplejerske – enten i hjemmeplejen eller på et sygehus.

Derfor vælger mange nyuddannede job som sygeplejerske i Norge

Som nyuddannet sygeplejerske befinder mange sig i en position, hvor de har mulighed for at udforske jobmarkedet og -mulighederne og vælge til og fra. Derfor vælger mange nyuddannede sygeplejersker netop Norge som stedet for deres første rigtige arbejdsplads inden for sygeplejefeltet.

Den primære årsag hertil er som oftest, at Norge er kendt for at være et fordelagtigt sted at arbejde som sygeplejerske. Mange danskere kan efter et ophold som både erfarne og nyuddannede sygeplejersker i Norge rapportere om bedre tid til patienterne, bedre normering og bedre lønvilkår. Derudover vil der sammenlignet med Danmark ofte være en længere oplæringsperiode med bedre tid til at få lært procedurerne på den specifikke afdeling eller arbejdsplads. Alt sammen attraktive vilkår for den nyuddannede sygeplejerske, som måske har svært ved at se sig selv som en del af det danske sundhedsvæsen.

Hvad tjener man som sygeplejerske i Norge?

Er du nyuddannet sygeplejerske, vil første løntrin hos det norske sundhedsvæsen cirka give det samme, som hvis du fik arbejde som nyuddannet i Danmark. I Norge er tillæggene for at arbejde om aftenen, natten og i weekenden til gengæld ofte 6-7 gange højere end tilsvarende tillæg i Danmark.

Beregnet ud fra et gennemsnit ligger lønnen dog generelt højere i Norge end i Danmark. Norsk Sykepleierforbund oplyser, at en sygeplejerske på et sygehus i Norge i gennemsnit har en timeløn på 260 norske kroner, svarende til lidt over 200 danske kroner.

Vælger du at tage job som sygeplejerskevikar i Norge, vil lønnen også være markant højere, end hvad du kan tjene som vikar i Danmark.

Hvordan får jeg job i Norge som sygeplejerske?

For at kunne lande job i Norge som sygeplejerske er der på samme måde som i Danmark en række krav, som du skal kunne opfylde, og en anseelig mængde formularer og ansøgningsskemaer, som skal udfyldes, før et job i Norge er en realitet. Selve ansøgningsprocessen fra indsendte papirer til endelig godkendelse kan tage et stykke tid – og det kan derfor være en god idé at påbegynde arbejdet hermed, nogle måneder før du planlægger dit ophold som sygeplejerske i Norge.

Heldigvis er selve ansøgningsprocessen ikke svær at komme igennem, når først du ved, hvilke krav der er tale om.

Sådan søger du autorisation til job i Norge som sygeplejerske

I Norge er visse erhverv lovregulerede, og for disse gør det sig gældende, at du skal have en autorisation for at udøve dem. Dette tæller blandt andre erhvervet som sygeplejerske. Det er det norske ‘Helsedirektoratet’, som har ansvaret for at formidle autorisation til at kunne arbejde som sygeplejerske og sygeplejerskevikar i Norge. Er du uddannet som sygeplejerske i et andet land end Norge, er det derfor et krav at søge om autorisation hos Helsedirektoratet, hvis du ønsker at arbejde inden for sygeplejefaget på det norske jobmarked.

Processen indledes med udfyldning af et ansøgningsskema, når du søger om autorisation hos Helsedirektoratet. Sammen med selve ansøgningsskemaet vil du blive bedt om at vedlægge en række dokumenter som eksempelvis uddannelsesbevis og kopi af pas. Alle dokumenter, som er skrevet på dansk, svensk eller engelsk, behøver ikke oversættelse, men kan vedhæftes direkte i ansøgningsskemaet. Vær opmærksom på, at der som en del af autorisationsprocessen opkræves et sagsbehandlingsgebyr på NOK 1665, der betales online som et led i processen.

Bliv sygeplejerskevikar i Norge gennem VikTeam

Er du interesseret i et job som sygeplejerskevikar i Norge, er du landet det rette sted. Hos VikTeam har vi specialiseret os i at skaffe medarbejdere inden for sundhedsområdet. Vi formidler jobmuligheder i udlandet for både nyuddannede og erfarne sygeplejersker, læger og øvrigt sundhedspersonale.

Med et vikarjob inden for sygeplejefaget i Norge vil du opleve en anden grad af frihed, end den du måske kender fra arbejdet som sygeplejerske i Danmark. En ting, som ofte fremhæves ved vikarjobs, er friheden – friheden til selv at kunne bestemme, hvornår, hvor meget, og med hvad du arbejder. Og som vikar hos VikTeam kan du altid selv vælge til og fra.

Når først du har autorisationen på plads og er godkendt til at kunne udøve arbejdet som sygeplejerske i Norge, kan du udfylde et interessekort hos VikTeam. Dernæst vil en af vores medarbejdere kontakte dig med relevante vikarjobs i Norge, som matcher dine præferencer.

Udfyld et interessekort til et eksisterende
eller kommende sygeplejerskevikariat

  Jeg er interesseret i at høre mere om vikararbejde i:





  Jeg er interesseret i:


  Personlige informationer:






  Hvad er din uddannelse?

  Samtykke:

  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram