Det kan være en jungle at finde ud af, hvordan man skal gribe det an at lave en ansøgning som sygeplejerske – og ikke mindst hvilke sygeplejerskejobs man skal ansøge.
Vi giver dig her råd og vejledning til, hvordan du ansøger til et job som sygeplejerske i det private og offentlige.
Før du kan ansøge om et job som sygeplejerske, skal du sikre dig en sygeplejerskeautorisation. Sygeplejerske er en beskyttet titel i Danmark, og du kan derfor først kalde dig sygeplejerske, når du har en autorisation.
Du kan søge autorisation, når du har gennemført professionsbacheloren i sygepleje. Processen er overordnet set den, at først skal din uddannelse godkendes, derefter skal du bestå en sprogprøve, og endelig skal du igennem en evalueringsansættelse. Du kan læse mere om ansøgningsprocessen og ansøge om autorisation som sygeplejerske hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Når du har en autorisation, fører Styrelsen for Patientsikkerhed eftersyn med dit professionelle virke for at sikre en høj patientsikkerhed.
Hvis du søger job som sygeplejerske i de danske regioner, foregår ansøgningsprocessen på en bestemt måde.
Alle jobopslag i det offentlige sundhedssystem skal slås op, fordi de som offentlig myndighed er forpligtet til at annoncere alle stillinger. Regionerne modtager derfor ikke uopfordrede ansøgninger som sygeplejerske.
I det offentlige sundhedsvæsen skal alle ansøgninger indsendes digitalt via regionernes hjemmeside, så hvis du laver en ansøgning til en stilling som sygeplejerske, kan du ikke sende den via mail eller aflevere den fysisk.
I de private sundhedsvirksomheder foregår rekrutteringen af sygeplejersker på forskellig vis, alt efter hvordan den enkelte virksomhed vælger at gribe det an. Det er derfor vanskeligt at give et eksempel på en ansøgning som sygeplejerske i det private.
Generelt kan man dog sige, både når du ansøger som sygeplejerske i det private og det offentlige, at du i din sygeplejerskeansøgning skal redegøre for din erhvervsmæssige og uddannelsesmæssige erfaring, så arbejdsgiveren kan vurdere, om der er et match på det faglige plan. Der vil også typisk blive indhentet referencer fra tidligere ansættelser, som kan udtale sig om dine kompetencer i den stilling samt deres oplevelse af din personlighed. Foruden de formelle aspekter i din ansøgning som sygeplejerske bør du også give arbejdsgiveren et indblik i personen bag ansøgningen samt din motivation for at søge jobbet.
VikTeam har mere end 25 års erfaring i vikariater i sundhedssektoren i Norden og herunder indgående erfaring med at matche sygeplejersker med ledige jobs inden for deres kompetenceområde. Vi er en seriøs samarbejdspartner, der vægter tryghed og professionalisme højt. Alle vores processer og arbejdsgange er derfor certificeret i ISO 9001:2015, hvilket garanterer højeste kvalitet og dermed tryghed i alle procedurer.
Vi har også gjort det fordelagtigt økonomisk for dig at vælge VikTeam – VikTeam har tiltrådt Dansk Sygeplejeråds (DSR) overenskomst, som sikrer dig de bedste vilkår, hvad angår diverse tillæg, arbejdstider, løn, pension osv. – og derudover tilpasser vi selvfølgelig også lønnen ud fra dine individuelle kvalifikationer og anciennitet.
Vi har gjort det nemt for dig at ansøge som sygeplejerskevikar hos VikTeam. Vi har lavet en ansøgningsskabelon til sygeplejersker, som du kan hurtigt og nemt udfylde og indsende til os, og så vender vi tilbage til dig med relevante jobmuligheder. Det er ganske uforpligtende – og er der ikke et match for dig, kan du blot fortsætte jobsøgningen.
Er du sygeplejerske, og har du lyst til at kickstarte eller fortsætte din karriere med et vikariat i Norden? Ansøg som sygeplejerske ved at udfylde interessekortet herunder eller kontakt os på tlf. +45 7914 1100 eller e-mail info@vikteam.dk for at høre mere om dine muligheder i dag. Vi ser frem til at hjælpe dig!